GALATASARAY’A AKP SLOGANI
Durmak yok, yola devam. Galatasaray her şeye geçen sene bıraktığı yerden devam ediyor. Bunun içinde taraftarına çile çektirmekte var tabi ki. Ama büyük bir ihtimalle (böyle oynadığımız sürece) lige yine erken havlu atar ve kim şampiyon olacak diye bekleriz. Yani ligden erken kopunca çok fazla streste yaşamayız. Galatasaraylı futbolcular ve teknik ekip bunu düşünüyor herhalde. Canlarım benim yaa, biz de haksızlık ediyoruz kendilerine, kötü oynadılar falan diye.
Yahu o kadar futbolcu alındı, bir o kadar hazırlık maçı yapıldı ve lig bir ay geç başladı. Bunlara rağmen takımda hiçbir değişiklik olmaz mı, anlam veremiyorum. Sihirli bir değnek ile her şeyin mükemmel olmasını beklemiyoruz tabi ki; ama takımdaki isteksizlik, halsizlik ve en önemlisi sistemsizlik nasıl aşılır bilemiyorum. En çok da korktuğum takımın saçma sapan bir sisteminin olması hatta Fatih Terim’e yakışmayacak bir sistemle oynamaya çalışması. Umarım Fatih Hoca’nın ikinci dönemindeki gibi bir durum ile karşılaşmayız. Bugün Galatasaray’dan belediye karşısında sadece iyi bir oyun bekledik. Eğer o da olmuyorsa bir ışık görmek istedik. Ne galibiyet, ne beraberlik. 2-0 yenilgiye rağmen, takımda birazcık ileriye yönelik umut veren bir şeyler olsaydı eğer, bu kadar karamsar şeyler yazmak durumunda kalmazdım ve Galatasaray taraftarı da bu kadar mutsuz bir şekilde maçtan ayrılmazdı. “Ligin daha ilk maçı, biz böyle oynadığımız sürece sorun olmaz” der geçerdi. Ama inanıyorum ki şu an hiçbir gerçek Galatasaraylı bunları söyleyemiyordur, hatta aklından bile geçiremiyordur.
Çok iyi transferler yaptık, buna şüphe yok. Fakat bir adam dünyanın en iyi futbolcusu olsa bile oynayamadığı mevkiler vardır. Bunlardan birini bugün Belediye maçında çok net gördük. Eboue gerçekten çok iyi bir futbolcu. Fakat Fatih Hoca ne mantıkladır ki, Eboue’yi maça solda başlattı. Bu bir hataydı; fakat bu hatayı 90 dakika boyunca fark edememek Fatih Terim’e hiç yakışmadı.
Oyuncuların biri ikisi değil, hepsi kötüydüler. Bu futbolcular nasıl bir hazırlık dönemi geçirmişler böyle, anlam veremiyorum. Ama bundan önce rakip takımı bu kadar geride karşılayan, ani atak çıkışları yapamayan, rakibin üzerinde giderken “gitsem mi gitmesem mi” nidalarıyla hareket eden bir takım yarattığı için Fatih Terim’i kutlamak lazım. 90 dakika boyunca taraftarı heyecanlandıracak bir tek pozisyon olmaz mı be hocam. Bu nasıl bir takımdır böyle. Umarım her zaman ki gibi komplekse girmez; medyayla, spor yazarlarıyla, sağ ya da sol ile uğraşmazsın. Umarım hocam çok başarılı olursun, senin başarın demek Galatasaray’ın başarısı demektir. Galatasaray’ın başarısı demek, bizim her şeyimiz demektir.